MDF vagy LMP?

MDF vagy LMP? Mert ez is egy dilemma...

El a kezekkel a Lajostól!

2010.02.18. 00:34 fenektibi

Miért szavazzak az MDF-re? Miért ne szavazzak az MDF-re? A válasz (mindkét kérdésre) az alábbi videóban található:

Tehát a PRO oldalon ott van Lajos, aki érthetően, értelmesen, nyíltan beszél a "kormányzás művészetéről", a "főosztályharcokról", az "ellensúlyok egyensúlyáról", arról, hogy "nincs ingyen ebéd". Hát van még ilyen politikus? Nem sok. (Jó, legyünk őszinték, arca azért van, nagy: "az emberek tisztelete, sot szeretete árad felém nap mint nap az utcán, a buszon és a metróban.")

Aztán sajnos jön a KONTRA. "Szenzációs volt, Lajoskám!" "Meg szabad szorítani a kezedet?" Jön oda ez a sok borzalom, hogy megérintsék, megszorítsák a kezét. Mintha Bokros szakértelmével próbálnák megtisztítani magukat (Virgin Cure). Csak egy nevet mondok, akiről amúgy ritkábban szoktak beszélni az MDF kapcsán: Debreczeni József. Az ember, aki előbb Antallba (nekrofília!), majd Orbánba, végül Gyurcsányba volt szerelmes, most meg nagyon úgy tűnik, hogy Bokrosba. Ha ez a szerelem, akkor köpni kell, phű!

Összetéve a két oldalt, végülis ehhez a kérdéshez jutunk: ha az MDF bejut a parlamentbe, Bokroson kívül hány képviselője fogja az itt meghirdetett gazdaságpolitikát, és az egyéb helyen meghirdetett egyéb politikát nyomni? Mert egymagában sem Bokros, sem az egész MDF frakció nem elég. A dolog úgy működne, hogy a Fidesz szeretne valamelyik saját témájában kétharmadot, amihez meg kell nyernie magának pár képviselőt, mondjuk az MDF frakció felét-egészét. Ha ezek az emberek Bokros álmával feküdnének és kelnének, akkor egyetlen dologgal lehetne őket meggyőzni: hogy cserébe a Fidesz megszavaz valamit, ami a bokrosistáknak fontos, kétszintű versenyző modellt az egészségügyben, az egyetemek számának csökkentését, vagy ilyesmit. De ha ezek az emberek kizárólag a hatalom és a pozíciók megszerzéséért álltak Bokros mögé, akkor inkább pénzt kérnek majd, vagy EU-s pályázatot a haver cégnek, vagy helyet valami bizottságban vagy önkormányzatban. És akkor hiába van MDF frakció, nem lesz Bokros elképzeléseiből semmi.

Az MDF és az LMP közti döntésnek tehát csak az egyik része az elvek és programok összevetése. A másik viszont ez:

  • Ha olyan helyzetbe kerül az LMP, el tudja-e érni, hogy bármi is megvalósuljon a céljaiból? Vagyis mennyire amatőr?
  • Ha olyan helyzetbe kerül az MDF, el akarja-e érni, hogy bármi is megvalósuljon a céljaiból? Vagyis mennyire korrupt?

komment

Címkék: mdf korrupció szakértelem bokros

süti beállítások módosítása